Фудбалски савез Србије је кажњен због расистичких испада на утакмици против Португалије у квалификацијама за ЕУРО 2020, објавила је Европска кућа фудбала (УЕФА).

Србија ће против Луксембурга у квалификацијама за Европско првенство играти пред децом до 14 година. Како се наводи, ФСС ће бити кажњен и за наредну утакмицу против Украјине, уколико се слични испади понове.

Савез ће морати да плати и новчану казну од 33.500 евра због свих пропуста. Такође, наложено је да пред почетак наредног меча Орлова на домаћем терену мора бити истакнут банер на коме ће писати #EqualGame.

Сусрет између Србије и Луксембурга на програму је 14. новембра на стадиону ‘Рајко Митић’, а три дана касније на истом месту изабраници Љубише Тумбаковића дочекују Украјину и за ту утакмицу ће се карте наћи у слободној продаји. Оба меча моћи ћете да пратите у директним преносима на Новој С.

Пред те две утакмице, Србија и даље има математичке шансе да кроз квалификације прође на ЕУРО. Орлови тренутно држе треће место на табели, са бодом мање од Португала, док су се Украјинци већ пласирали на шампионат јер имају 19 бодова и утакмицу више.

Оставите Коментар