Само три дана након што је у Пећи ухапшена већа организована криминална група осумњичена за крађе и пљачке Срба повратника, у Гораждевцу је украдено једино возило које је Дом здравља у том месту имао на располагању.

На сајту „Радија Гораждевац“ објављено је да је возило украдено протекле вечери и да се ради о санитетском возилу које је служило за транспорт пацијената до Косовске Митровице, али и обилазак повратничких средина и монахиња у Манастиру Пећка Патријаршија.

Наводи се да је тзв, „косовска полиција“ извршила увиђај и започела истрагу.

„Радио Гораждевац“ наводи да је санитет Дома здравља четврто возило које је украдено у Гораждевцу у последњих шест месеци, а да је поред њега у последње време крадена стока, покућство, алат, моторне тестере, казани за печење ракије…

Подсећа се да је пре само три дана тзв. „косовска полиција“ у саопштењу достављеном том радију навела да је ухапсила организовану групу лопова. Према сазнањима „Радио Гораждевца“ та група је пљачкала и у повратничким срединама, али и у Гораждевцу.

У саопштењу је наведено да су у кући осумњичених пронађени и одузети материјални докази, стока и возила која су коришћена за чињење кривичног дела. Група је пљачкала у неколико градова и села, а у оквиру ње је пет лица ухапшено за организовање, док је троје ухапшено због откупа украдених ствари.

ИЗВОР