Недавним израелским нападима на Сирију уништене су три зграде на Међународном аеродрому Дамаск, откриле су тек објављене сателитске слике.

Ваздушни напади догодили су се у касним сатима 20. јула. Седам припадника сиријске службе повређено је, док је борац либанског Хезболлаха убијен.

Дана 22. јула Обретик, блогер одбране на Твитеру, објавио је нове сателитске снимке на којима су приказане три циљане зграде у Међународном аеродрому Дамаск. Зграде су очигледно коришћене за складиштење и неке канцеларије.

Израелски ваздушни напад, који је изведен са Голанских висина, надвладао је Сиријске снаге противваздушне одбране. Пуштено је неколико непријатељских ракета. Ипак, многе позиције око Дамаска биле су погођене.

Као и обично, медијски извори су известили да су израелски ваздушни напади циљали положаје које користе иранске снаге. Ово тек треба да се верификује.

Прошлог месеца су израелске ваздухопловне снаге извеле велику операцију у Сирији. Новотворена мрежа раног упозоравања и одређени број складишта муниције потпуно су уништени. Неке од мета су иранске снаге заиста користиле.

Недавни израелски напади на Дамаск вероватно неће проћи без Хезболлаховог одговора. Либанонска група раније се заветовала да ће осветити било какав напад на своје трупе у Сирији. Очекивани одговор могао би довести до ескалације с Израелом у Сирији или Либану.

Оставите Коментар