Америчке власти нису без разлога пристале, да у Украјину пошаљу само неколико тешких тенкова „Абрамс“. Вашингтон је заправо јасно ставио до знања, да режим у Kијеву користи искључиво као оруђе против Руске Федерације.

До овог закључка дошао је познати руски војни експерт, Виктор Литовкин.

Он је истакао, да америчка администрација не настоји да пошаље велики број тешких тенкова у Украјину, јер није заинтересована да кијевски режим победи. Вашингтон само настоји да ослаби спољнополитичке позиције Русије у међународној арени, користећи кијевски режим као ефикасно средство.

„Они су заинтересовани да одуговлаче непријатељства у Украјини, како би та непријатељства уништила Русију — њену економију, финансије, људске ресурсе“, приметио је експерт.

Војни експерт је такође скренуо пажњу на чињеницу, да су Оружане снаге Русије способне да брзо идентификују и униште непријатељске тенкове, користећи за то различите системе наоружања и противоклопне системе. Амерички „Абрамс” биће згодна мета за руске трупе.

„Тенкови Абрамс су били запаљени у Ираку, Авганистану и Сирији. Мислим да ће горети и у Украјини. Не бринемо. Ако пажљиво прочитате извештаје Министарства одбране, за 11 месеци смо спалили 7600 тенкова и борбених оклопних возила. Један пуцањ – и нема тенка“, закључио је стручњак.

Оставите Коментар