Црногорски посланици у петак су верификовали Протокол о приступању Северне Македоније у НАТО, али је током седнице било прилично бурно.

Из власти су стигле оцене да се ради о историјском искораку, од ког ће бити боље целом региону, међутим, опозиционари сматрају да се ради о погрешној одлуци Северне Македоније.

Посебно им је засметао долазак председника Собрања Северне Македоније Талата Џаферија, првог високог званичника те земље који је Албанац.

Ни ту није био крај, па касније умало није дошло до физичког обрачуна, након што је један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић из клупе вређао Миодрага Вуковића из ДПС-а.

Кнежевић је прекидао Вуковића док је говорио, због чега је посланик ДПС-а тражио од председника Скупштине Ивана Брајовића да заустави, како је казао, беспризорника, додајући да неће полемисати са њим.

Након што су Кнежевићеве колеге спречиле физички сукоб, он је из клупе имао нову поруку за Вуковића.

– Мени Мишко Вуковић овде каже – тек ћете да видите шта ћемо да вам радимо. И нико да не реагује. Е, ја поручујем Мишку Вуковићу и свима онима који буду покушали нешто да раде мени, Андрији Мандићу, или било коме из наших породица, нека буду спремни да сачекају повратни ударац – рекао је Кнежевић.

На крају је Протокол о приступању Северне Македоније НАТО-у усвојен са 44 гласа, а за су били посланици владајуће коалиције, СДП-а и независни посланик Неђељко Рудовић.