Породица Вукомановић из Звечана не може да се помири са вешћу да им је син настрадао у Бечићима, а у току дана сазнали су и да косовска амбасада у Црној Гори не допушта да тело несрећног младића буде сахрањено на Косову. Како они тврде, погинули Милош нема косовске папире

Фото: илустрација/printscreen Facebook Подгорички времеплов
Фото: илустрација/printscreen Facebook Подгорички времеплов

Милоша (25) и његову вереницу Снежану Рудинац (24) из Краљева покосио је аутомобил док су прелазили булевар у Бечићима. Младић је преминуо на лицу места, а борба за Снежанин живот и даље траје. Уз ту борбу, прикључила се и ова нова – о преносу Милошевог тела на родно Косово.

Борба је трајала неколико сати, међутим, у вечерњим сатима тело је напокон кренуло ка родном Звечану. Како Телеграф преноси, у овом тренутку је у близини прелаза Брњак.

– Полиција чека на прелазу да преузме тело несрећног младића, а његов брат је све време на вези са амбасадом Србије у Црној Гори – рекли су нам у Канцеларији за Косово и Метохију.

– Не можемо да га пребацимо на Косово јер нема косовске папире. Он је рођен у Косовској Митровици и држављанин је Србије, није ми баш јасно због чега се прави проблем. Тако нам је речено у амбасади Косова у Црној Гори. Само желимо да сина доведемо кући – пожалио нам се раније данас отац погинулог Милоша.

Од тог тренутка Канцеларија за Косово и Метохију је била на сталној вези са нашом амбасадом у Црној Гори.

– Све време радимо на решавању проблема и учинићемо све да помогнемо породици и да тело младића буде пребачено у Звечан – рекли су нам.

Милош и Снежана су били у вези четири године и верили су се у септембру прошле године. Почетком априла отишли у Црну Гору како би зарадили новац за свадбу и изнајмљивање локала. Планирали су да тамо остану до новембра.

Младић је студирао на факултету у Врњачкој Бањи, а и прошле године је радио на истом послу хотелу у Бечићима. Како је газда био задовољан њим, позвао га је да поново дође, иако још студира и нема диплому.

Булевар у Бечићима, на којем је настрадао младић из Србије, важи за црну тачку у овом делу Црне Горе. У очајном је стању, није довољно осветљен, док печачки прелази нису видљиви како треба.

Извор: informer.rsrepublika.rs