ЈKП „Градска чистоћа“ од данас ће за сузбијање комараца користити још 10 нових, теренских возила, који су представљени на Ади Циганлији.

Нова возила, сектора екологије и унапређења животне средине ЈKП „Градске чистоће“ користиће се за приступ неприступачним теренима где је густа вегетација, како би се лакше омогућило сузбијање ларви и одраслих комараца.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић казао је да ће се, уз помоћ нових возила, брже и ефикасније решавати проблем комараца у главном граду Србије.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Сада укупно имамо 32 возила, а третирамо 12.000 хектара ларви и негде око 130.000 хектара одраслих комараца и на тај начин штитимо грађане од комараца“, рекао је Весић.

Запрашивање комараца почело је у марту и ради се са земље, што представља безбеднији начин и не угрожава људе, али ни животиње, објаснио је Весић и подсетио да се више у ове сврхе не користе авиони, јер су штетни, а у земљама Европске уније и забрањени.

Директор ЈKП ““Градска чистоћа““ Марко Попадић рекао је да су средства одобрена од стране Биолошког факутета и Института за пестициде, да је безбедан и да нема никакве штетне последице ни према људима, ни према зивотињама.

Оставите Коментар