Председник Србије Александар Вучић објавио је на свом Инстаграм профилу видео који има за циљ да апелује на све оне који не спадају у ризичну групу за обољевање од корона вируса да се пријаве да буду волонтери.

  • #Budivolonter да заједно победимо коронавирус. budivolonter.gov.rs #Srbija – написао је он уз видео.

Председник Србије и раније се оглашавао овим поводом и апеловао на младе људе да помогну што више могу, јер је то неопходно и друштвено је одговорно.

Он је тако пре неки дан упутио важну поруку младим људима:

  • Ако не спадате у ризичну групу, млади сте и здрави, имате слободног времена и желите да помогнете угроженим категоријама становништва, сада то можете учинити пријавом на нови јединствени систем за евиденцију волонтера и волонтерки у Републици Србији – написао је Вучић на Инстаграм налогу „авуциц“, уз хештег #Budivolonter.

Председник је истакао је да је у наредним данима, када је потребно да најугроженији остану у својим домовима како се не би заразили корона вирусом, помоћ волонтера и волонтерки веома важна.

Корона вирус се и даље незаустављиво шири и наставља да узима људске животе. Тренутно је више од 532.000 људи заражено вирусом, више од 24.000 је преминуло док се 124.000 људи опоравило.

У Србији је осам особа преминуло услед инфекције корона вирусом, а према последњим информацијама укупно има 457 заражених. Излечено је 15 пацијената.

Свим грађанима који имају одређене симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручју захваћеним COVID-19, доступни су бројеви телефона, према месту пребивалишта, у времену од 08 до 22ч, на којима могу добити све потребне информације, као и препоруке о даљем поступању, од дежурних епидемиолошка. Напомињемо да у таквим случајевима није потребно ићи у дом здравља или болницу, нити шетњом и другим активностима излагати друге грађане потенцијалним ризицима, већ се треба одмах обратити дежурном епидемиологу.

За ближе информације можете контактирати 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић–Батут“ (ул.Др Суботића бр.5, 11000 Београд; Тел: 011 2684 566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите.

Оставите Коментар