Kолико пута у животу свако од нас наиђе на тешке моменте у којима мисли да нема излаза? Много!

Покушавајући да се издигнемо из тих ситуација, често себе бодримо речима оних који су били много мудрији од нас. Један од њих је Патријарх Павле.

Патријарх Павле на беседи одржаној 1995. године у патријаршијској капели Св. Симеона Мироточивог у Београду имао је мудру поруку за све оне који мисле да се доброта више не цени.

Ово је део његове беседе која ће вас сигурно подсетити зашто је важно бити добар, али мудар.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • Међу вуковима опстати овци је тешко, али није немогуће, јер нам Господ каже на који начин ми можемо и међу вуковима опстати као овце Његове. А то је: да будемо мудри као змије и безазлени као голубови. Мудрост ће нас сачувати да не постанемо плен, да нас вуци не раскину, односно да нас непријатељи не онемогуће. А безазленост и доброта ће нас сачувати да ми не постанемо вуци.

Треба имати, дакле, мудрост. Развијати мудрост Богом дану, све више и више, а паралелно са тим развијати и доброту. Јер, мудрост без доброте прелази у злоћу, а безазленост без мудрости прелази у глупост. Ни једно ни друго више, него да будемо „мудри као змије, а безазлени као голубови“.

  • И мене су гонили, и вас ће гонити, говори Господ. С тим морамо бити начисто и припремити се да и при том останемо онако како треба, какви су и преци наши били: људи Божији, народ Божији. И онда, кад дође крај живота нашега, ући ћемо у радост блаженства Царства Небескога. То и јесте смисао и циљ нашег живота…

Leave a Reply