У препуној сали Културног центра у Требињу вечерас је одржана јавна трибина Уједињене Српске под називом “Буђење српског јединства”, којој је присуствовао предсједник др Ненад Стевандић, руководство Уједињене Српске, Верољуб Арсић потпредсједник Народне скупштине Србије из Српске напредне странке, Милутин Ђукановић, предсједник посланичког клуба Демократског фронта у Скупштини Црне Горе, као и многи гости из других политичких партија.

– Срби су много јачи када су уједињени, а гарант њиховог опстанка је култура јер прелази све границе и нема пасоша који је може зауставити – поручено је са трибине Уједињене Српске “Буђење српског јединства”.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је новинарима да је јединство једини спас и прави пут за српски народ.

– За српску културу и српски народ који темељи и баштини вриједности старе више од 1.000 година не постоји границе и нема тога пасоша који може да блокира наше заједништво и нашу културу – навео је Стевандић.

Он је истакао да се вечерашња трибина, на којој се демонстрира заједништво, одржава први пут и да су ту присутни и представници политичког живота из Србије и Црне Горе.

– Нама је ово понос и то ћемо да наставимо и покажемо када смо заједно много смо јачи и бољи и можемо да рачунамо једни на друге – истакао је Стевандић.

На трибини, на којој се говорило о актуелним догађајима и односу према српском народу у Републици Српској, БиХ и Црној Гори, осим представника Уједињене Српске грађанима у требињском Културном центру су се обратили потпредсједник Народне скупштине Србије Верољуб Арсић и предсједник посланичког клуба Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Милутин Ђукановић.

Ђукановић је истакао да је поносан што је вечерас са Србима из Републике Српске и Србије, те да сам назив трибине најбоље говори о процесима који се тренутно дешавају у српском народу.

– Ми желимо да оваквих сусрета буде што више, да сљедећи пут будемо домаћини ми, Срби из Црне Горе – навео је Ђукановић.

Према ријечима Арсића, Србија поручује да нико нема право да забрани да се Срби у региону удружују, размјењују искуства и помажу једни другима.

– Ово је један скуп који даје подршку миру у региону и жељу да српски народ учествује и помаже његовом развоју, као и да очува своје јединство – рекао је Арсић.

Оставите Коментар