Акција специјалаца САЈ-а у Будви, у којој су ухапшени челници општине, Марко Цервић и још неколико функционера изазвала је револт код грађана, па је полиција направила кордон око центра Будве и Центра за безбедност.

Специјалне јединице и полицијске патроле налазе се на готово свакој градској раскрсници. Главна магистрала је блокирана за саобрац́ај, а полицајци преусмеравају возила тако да не може кроз Будву да се прође до Јаза и даље у правцу Боке которске.

Испред Центра за безбедност налази се неколико стотина грађана, а полицијске снаге су кордонима опасале и то здање као и општину која се налази око 50 метара даље.

Грађани су јако узнемирени и револтирани, како кажу, бруталном силом коју је полиција применила приликом хапшења општинских челника. Неки очевици тврде да је полиција и претукла приведене локалне политичаре, а једно возило хитне помоц́и је под ротацијом некога одвезло у правцу Kотора.

Окупљени грађани позивају полицајце да „буду људи и скину униформе“.

У међувремену, грађанима су успели да се придруже и посланици Демократског фронта и Демократске странке. Са народом је и бивши градоначелник Будве Драган Kраповиц́ који је рекао да је нечувено да је полиција коленом на врат гушила људе као америчка полиција Џорџа Флојда.

--

Leave a Reply