Значајан део Будванских полицајаца покушава да „разгрне“ режимски мрак и безакоње, и труди се да поступа по закону. Тако је велики број будванских полицајаца затражио боловање, не желећи да буду део „хорди“ које бјесомучно пребијају њихове суграђане
Наиме, након захтева старјешина да уђу у зграду Општине у Будви, полицајци су тражили налог, да би могли да поступају у складу са законом. Из режиму познатих разлога – такве налоге нису добили, па су онда потражили и пронашли начин да не иду против свог народа и закона, а да ипак сачувају и посао.

Супротно уобичајеној пракси, старешине од њих траже да, пре одласка на боловање, оставе значку и пиштољ, раздуже опрему.

Kако наводи наш извор из Управе полиције, реч је о полицајцима без иједне мрље у каријери.
Да ли ово значи да их, по повратку са боловања, ипак неће чекати посао? И да ће неко други, са мање скрупула, вјернији шефу режима него закону – заузети њихово место, преноси ИН4С.

Након усвајања Закона о слободи вероисповијести и бројних хапшења, пребијања и шиканирања владика, свепштенства и вјерника СПЦ, грађани су изгубили веру у „заробљене“ црногорске институције.

Ипак, поједини светли примери показали су да не смемо изгубити веру у – човека, те да и међу полицајцима има оних којима су част и закон важнији од плате и привилегија. Тако су у срца свих нас ушли Милоје Шћепановић и Вук Вуковић – крстоноше, лучоноше, весници боље Црне Горе, заштитници светиња. А можда, правац са боловања, у срце народа уђе и неко од будванских полицајаца.

Оставите Коментар