Буџет града Београда за 2022. годину већи је за седам одсто од овогодишњег буџета, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је на седници Скупштине града рекао да укупан буџет Града Београда за следећу годину, заједно са буџетима градских општина, износи укупно 160,3 милијарде динара или око 1,365 милијарди евра.

Kако је истакао, гласањем за овај буџет гласа се за развој Београда.

Весић је навео да ће дуг Београда на дан 31. децембра ове године износити 281 милион евра и додао да је 2013. године буџет Београда био мањи од 600 милиона евра, а дуг Града износио 1,2 милијарде евра.

“То говори колико смо урадили, напредовали и колико се Београд развија”, истакао је Весић.

Навео је да је буџет за 2022. годину за седам одсто већи него ове године и додао да су разлог за то повећана привредна активност, више запослених и веће зараде.

“Данас су веће зараде него пре осам година и зато је наш буџет пунији. Данас имамо висе инвестиција”, рекао је Весић и додао да ће и ове године у Београду бити издато грађевинских дозвола за преко миллион квадрата.

Подсетио је да су грађани и ове године имали прилику да учествују у креирању буџета прецизирао да је током јавне расправе која је трајала две недеље стигло 9.046 предлога грађана од који је прихваћено 1.918.

Међу предлозима грађана који су прихваћени су, између осталог, затварање депоније у Младеновцу, изградња паркова, игралишта…

“Од овог буџета у 2022. години урадићемо насипање Макишког поља, што је предуслов за почетак изградње метроа, почећемо последњу фазу реконструкције Булевара Патријарха Павла, од Kошутњака до Моста на Ади, за шта смо већ добили извођача. Kоначно ћемо имати прави силазак са тог моста према Раковици и Видиковцу, што није био случцај од када је мост изграђен”, рекао је Весић и наставио:

“Урадићемо опремање комплетне локације за фабрику вакцина у Земуну, наставићемо радове на регионалном водоводу Макиш-Младеновац, тренутно прикључујемо грађане Ритопека, у марту ћемо прикључити Гроцку и Врчин, а затим ћемо расписати у наредних неколико дана тендер за јужни део Гроцке – Kамендол, Умчаре, Дражањ, Пударце како бисмо до 2024. стигли са регионалним водоводом до Младеновца…”.

Оставите Коментар