Европска комисија би требало да обрати пажњу на непријатељске изјаве српских активиста и јавних личности о Бугарима и Бугарској, сматра бугарски европски посланик и заменик председника парламентарне партије ВМРО БНД Ангел Џамбазки.

„То није у складу са историјском истином, напротив, постоји много доказа о зверствима српске војске и српских банди у рејону западних територија (територије Бугарске које су после Првог светског рата припале Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца и на којима је тада претежно живело бугарско становништво) и Македоније. Званичне српске власти недавно су чак конфисковале спомен-плочу убијеним Бугарима у Босилеграду и његовим насељима током Првог светског рата“, наводи Џамбазки на својој Фејсбук страници, коментаришући изјаву српског политиколога Драгана Симеонувића који је говорио о физичкој тортури Бугара и насилној бугаризацији.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Изјаве председника Скупштине Србије Ивице Дачића о „фашистичким злочинима“ Бугарске опет су нетачне, изјавио је бугарски политичар. С тим у вези Џамбазки се обратио Европској комисији и шефу европске дипломатије Жозепу Борељу:

„Да ли ће Република Србија објаснити зашто кроз такве изјаве и сугестије покушава да се дестабилизује регион сатанизацијом Бугарске и које ће бити мере Комисије по питању изјава које подстичу мржњу према Бугарској?“, закључио је Џамбазки.

Оставите Коментар