Недавну изјаву председника ЛСВ Ненада Чанка да се Војводина систематски пљачка три деценије и да напредњаци прекрајају историју, можемо тумачити или као ноторну лаж или као знак да је овом ријалити политичару по први пут прорадила савест, па је за та непочинства решио да оптужи сам себе. Наиме, више од 20 година на овај или онај начин део извршне власти, па је питање, ако су његове речи тачне, да ли је и он пљачкао, или је само ради апанаже ћутао док су то радили његови коалициони партнери, наводи се у саопштењу Покрета „Наш крај“.

Ако је заиста тако, зашто Ненад Чанак и његова свита не напусте градску власт? Ако тако мисли о СНС, зашто онда, премијерно од оснивања његове странке, не покаже принципијелност, па се одрекне Тржнице и Водовода, којима управља? Зашто је, онда, саучесник у томе, зар је цена идеологије оличена у плати и привилегијама члана Градског већа за саобраћај и људима запосленим у скупштинским и другим комисијама? Да ли су то принципи које нуди грађанима? – питају из овог покрета и додају да би моралан поступак код човека првенствено познатом по кафанским тучама, ваљању по клавиру на ружичастој телевизији и учешћу у „Великом брату“ могао бити тумачен као паранормална појава.

Постоји у нашем народу она пошалица „хвала вам, али немојте нас више бранити“. Док је Чанак бранио Војводину, укључујући и четири године на месту председника покрајинске скупштине и Нови Сад, где је готово константно био власт, и покрајина и град су осиромашени, опустошени и девастирани, понајвише захваљујући његовим кадровима и њиховим активностима. Сигурни смо да ће грађани то знати да препознају на следећим изборима и да ће се његов глас чути још једино у страначким просторијама, а никада више у Градској кући или скупштини – закључује се у овом саопштењу.