Председник ЛСВ Ненад Чанак позвао је данас власт и опозицију у Србији да се уздрже од, како је навео, „ширења мржње према Црног Гори поводом усвајања Закона о слободи вероисповести“.

Чанак је у саопштењу оценио да су „изјаве појединих представника власти и текстови у таблоидима пуни говора мржње, неистина и манипулација“.

Он је посебно критиковао изјаве председника Народне странке и једног од лидера СзС Вука Јеремића, наводећи да су „заступници руских интереса у Србији, окупљени око СзС-а, решили да екстремистичким позивима нападну суседну државу“.

Он је додао и да Предлог закона о слободи вероисповести „гарантује очување секуларног и грађанског карактера црногорског друштва“ и да је позитивно мишљење о њему дала и Венецијанска комисија.

У Никшићу се данас одржава велики црквено-народни скуп.

У Саборну цркву стигле су мошти Светог Василија Острошког Чудотворца коме се поклањају верници из Црне Горе.

Чанак био и за Срем у Хрватској

Наиме, ово није први пут да Чанак отворено подржава оне који су против Србије и српског народа.

Увек је подржавао западне земље које су вршиле агресију на нашу државу, те је чак био на скупу који је носио назив „Сријем Хрватској“.

Такође, Чанак подржава лажну државу Косово. ЛСВ се залаже и за забрану странака у Србији, те траже забрану СРС, а Чанак тврди и да се у Сребреници десио геноцид.

Такође, ЛСВ се залагао и за сарадњу са Хашким трибуналом, те подржавао одлуке трибунала када су осуђивани Срби.

Радио за ДБ

Председник СРС Војислав Шешељ тврди да је Чанак радио за Државну безбедност и да му је Јовица Станишић то признао, што је лидер ЛСВ негирао.

Такође, истакао је да је ЛСВ и њена коалиција нису имали довољно гласова за улазак у скупштину.

  • Амбасадор Скот је убацио у Скупштину Србије ЛСВ, јер нису имали цензус. Они су скотовска партија – рекао је Шешељ.

Оставите Коментар