Марк Ђонај, амерички политичар и члан скупштине града Њујорка, у име 13. дистрикта, потписник је објаве у којој се позивају заинтересовани да отпутују у Црну Гору на гласање 30. августа.

Како наводи у објави, у питању је чартер лет и договор око цене.

Ђонај, чак, иде у ту крајност, па упознаје албанско-америчку заједницу да могу гласати пасошем или личном картом, али такође и да је гласање могуће документима која су истекла.

Чланови групе политички активни у Црној Гори

Прегледом члaнова групе у којој је објављена ова порука, ИН4С је наишао и на актуелног потпредседника Скупштине Црне Горе, из реда албанских партија, Генција Ниманбегуа.

Ово не представља изненађење ако се узме у обзир да су пре само пар месеци чланови групе потписивали петицију да се албанске странке у Црној Гори удруже и на тај начин директно утицали на унутрашње ствари у „независној“ држави.

С обзиром да је група јавна и да су чланови групе видљиви, ИН4С очекује да надлежни органи испитају и процесуирају све оне који су изгубили право гласа у Црној Гори, јер не испуњавају резидентни услов од 24 месеца.

Такође, пошто је ово директно мешање једног америчког политичара у унутрашње ствари Црне Горе, очекује се и оштро реаговање Министарства спољних послова и министра Дармановића.

Број телефона валидан и регистрован на албанско-америчко удружење

Једноставном гугл претрагом редакција ИН4С је проверила и број телефона исписан у позиву Ђонаја. Овај број телефона се појављује више пута на интернету у акцијама албанско-америчког удружења, а издваја се пример прикупљања помоћи грађанима Албаније након земљотреса који је погодио ову државу.

Постављају се питања, након сазнања о овом позиву, да ли је НКТ отворио границе са САД знајући за организован позив на гласање и колико још оваквих позива постоји, а да нису успели да се открију.

Leave a Reply