Јовановић је иначе саветник хрватског члана Председништва БиХ Жељка Kомшића који је у то тело изабран гласовима Бошњака.

У Меморијалном центру Сребреница – Поточари одржана је централна комеморација жртвама наводног геноцида у Сребреници, а међу присутнима је био и лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Kад је почело ношење табута 19 жртава до места покопа окупљеним су се између осталих придружили Јовановић и председник Црне Горе Мило Ђукановић. Њих двојица су накратко рукама придржавали табуте те тако још једном изразили пијетет према жртвама.

Јовановић је иначе саветник хрватског члана Председништва БиХ Жељка Kомшића који је у то тело изабран гласовима Бошњака.

Kомеморацији су иначе присуствовали и министар спољних послова Црне Горе Дритан Абазовић и поглавар непризнате ЦПЦ Мираш Дедеић, а окупљенима се обратио председник Скупштине Алекса Бечић.

Делегација црногорског парламента и опозиционе Бошњачке странке претходно је Меморијалном центру Сребреница – Поточари поклонила Резолуцију о Сребреници која је недавно усвојена у Скупштини Црне Горе.

Резолуцију о наводном геноциду у Сребреници усвојио је потом и парламент лажне државе Kосово.

Видео поруком окупљенима се обратио и хрватски председник Зоран Милановић.

Оставите Коментар