Према речима Чедомира Јовановића Србија мора да се реши проблема Kосова по сваку цену, а после свих догађаја у Србији последњих месеци и развоја ситуације у региону, Јовановић тврди да национализам добија нове облике и протагонисте.

Вођа ЛДП-а Чедомир Јовановића рекао је да Србија мора ући у Европску унију и НАТО и мора се направити договор са Приштином, без обзира на високу цену коју ћемо платити, јер је тај договор прво у нашем интересу.

– С друге стране, по сваку цену морамо сачувати мир у региону, а то значи помоћ Босни и Херцеговини у њеном настојању да остане јединствена, реши своје проблеме и крене у ЕУ и НАТО, као и да решимо своје несугласице са Северном Македонијом, Хрватском и Црном Гором – саопштио је Јовановић, који сматра да су то предуслови за опстанак и развитак Србије.

Према његовим речима, после свих догађаја у Србији последњих месеци и развоја ситуације у региону, национализам добија нове облике и протагонисте.

Јовановић сматра да алтернатива која треба да замени такав начин размишљања помера даље границе у већем делу српске опозиције, која, преподне, „наводно напада оне који су осуђени у процесу “државног удара“, а крију се у Србији, чинећи нова недела, а поподне им организује скупове подршке“.

Оставите Коментар