Либерлно демократска партија сматра да политика председника Републике Српске Милорада Додика води ка новим сукобима, као и да греше они који га подржавају у Србији, јер, кажу, сваки Додиков потез само јача његову унутрашњу позицију у РС, „док ће цену његове политике, као по обичају, платити Србија и њени грађани“.

– Додик је својим последњим изјавама показао да је највећа претња миру у региону, много већа и опаснија него они са којима смо се у блиској прошлости сукобљавали и са којима данас преговарамо о миру – наводи се у саопштењу ЛДП-а поводом ставова председника Српске, које је он, иначе изнео, у интервјуу Тањугу.

Ова партија упозорава да се свака кампања која се води на националистичкој основи и сваки мандат који се тако добије, на крају се заврши сукобима и тумачи да Додик своју политичку будућност види у вођењу нових ратова, „повлачећи за собом све, па и грађане Србије“.

Чеда заборавио да је небитан, а заборавља и да Косово има ко и да брани!

– Додик се прогласио заштитником свих Срба у региону, па тако промовише поновно оживљавање идеје о “Великој Србији“, са намером, како сам каже, да се у исто време решавају проблем Косова, статус Републике Српске, као и живот Срба у земљама у којима функционишу као националне мањине – наводи ЛДП ставове које види као спорне.

ЛДП упозорава да је региону је потребан мир, а не политичари који своје позиције желе да задрже „пропалим идејама српског екстремног национализма“.

Према виђењу ЛДП-а, свака брига о Србима изван Србије коју је водио Београда или неки други центар – завршила се ратом и страдањем оних који су били најмање одговорни за оно што се догодило њима и њиховим породицама.

ЛДП поручује да регион и Србија морају што пре да уђу у Европску унију и НАТО, као што морају да решавају и сва отворена питања компромисом који пружа шансу миру.

Извор: republika.rs / Танјуг

Оставите Коментар