Интернет петиција да се Чедомир Стојковић донира Украјини побрала је бројне позитивне коментаре у Амбасади ове земље у Београду. Наиме, украјинске дипломате намеравају да упуте допис свом Министарству одбране са предлозима како би та у сваком смислу специјална донација могла да буде искоришћена на терену.

Петицију можете потписати кликом ОВДЕ

Оцењујући да је „подморница“ вишенаменско борбено средство, као прву опцију ће предложити да, на плану вођења психолошког рата, посредством разгласа држи говоре намењене руским војницима у Донбасу. Ту је интенција да их његова фреквенција гласа излуди и нагна да се разбеже са положаја, као што је до сада деловао на малобројне присталице руске „опозиције“ на скуповима у Београду.
У другој, извеснијој варијанти, послужиће као извођач практичног дела наставе из предмета Морал војске, задужен за рад са плаћеницима из афричких земаља, а нарочито Сомалије. Међутим, у том сценарију постоји једна скривена зачкољица, те украјинске дипломате разматрају да се посаветују са професором београдског Универзитета Николом Самарџићем, кога студенти од јуче из милоште зову „Туђа рука свраб не чеше“. Уколико процене да су ризици реални, замолиће да ова донација буде праћена и контингентом помоћи у виду веће количине антибиотика широког спектра дејства.

Оставите Коментар