Познато је да у данашње време, уколико сте политички или грађански активиста, чим уперите прстом у Русију и означите је као кривца, можете очекивати позамашне финансијске донације од стране колективног Запада.

Руководећи се тим принципом, ваљевски НВО активиста Чедомир Стојковић зв. Чеда подморница, предложио је Европским званичницима у Бриселу пројекат о сузбијању тзв. руског утицаја у Србији, наводећи да поседује решење и за антипропагандно деловање против наводно лажних вести које стижу из Руске Федерације.

Подморница је тражио контакт са НАТО центром из Румуније, како би специјалисте тог центра „увезао“ са своја тренутно два главна оперативца у Србији, Дарком Трифуновићем, директором НВО „Институт за националну и међународну безбедност“ и Драганом Мураром зв. Муки, познатим опозиционим активистом.

Иако Чеда подморница покушава да се наметне као последња линија одбране од руског продора на Балкан, у суштини ради се о личном материјалном интересу за њега и његове нове другаре. А познато је да је у Бриселу тражио да се буџет за његову  НВО са садашњих 20.000 евра годишње увећа на 20 милиона евра, због чега су га чиновници бриселске администрације одмах прозвали „Чеда психо“.  Међутим, то их није одвратило да „нашем јунаку“ Чедолину организују врелу бриселску ноћ са сомалијским мигрантима, о чему су већ извештавали бројни медији.

Оставите Коментар