Пре неколико дана, ваљевском адвокату Чедомиру Стојковићу зв. Чеда Подморница, од стране Адвокатске коморе Србије и надлежних државних органа Републике Србије, поништена је дозвола за рад, чиме се Стојковић више не налази у регистру адвоката.

Све ово не би било ништа необично, да Стојковић није наставио да незаконито обавља адвокатску делатност у својој адвокатској канцеларији. На тај начин, Стојковић не само да крши закон, већ и вара грађане лажно преузимајући на себе да их заступа пред судовима у разним кривично-правним процесима. 

Циљ оваквих противправних активности Стојковића је стицање незаконите материјалне користи и припрема за бег у иностранство. 

У том смислу, подсећамо да је Стојковић планирао да издејствује политички азил у некој од држава ЕУ, при чему је то пре неколико дана покушао и у пољској амбасади у Београду, о чему је већ извештавано.

Зато апелујемо на све грађане Ваљева, али и шире, да буду посебно обазриви у контактима са Чедом Подморницом, а посебно у односима који се односе на финансијско-материјалне послове. Такође, подсећамо и на опрез у контактима ласцивније природе, имајући у виду да Стојковић болује од сомалијског трипера, лако преносиве после болести, о чему се већ нашироко извештавали бројни медији у земљи и иностранству.

Оставите Коментар