Лидер ЛДП је за веома кратко време прешао пут од скромног момка у полупоцепаним патикама до политичара који тренутно троши милионе евра за које нико не зна одакле му!

 

Од вође студентских протеста деведесетих до тренутно једног од најбогатијих политичара у Србији – тако би се укратко могао описати развојни пут лидера ЛДП Чедомира Јовановића.

За око 20 година у политици, за руком му је пошло оно што многима није, а можда и никада неће. Стекао је, наиме, велико богатство, ако је судити по начину живота који води, али до данас никоме није јасно на који начин. Јовановић пак данима или годинама одбија да објасни порекло свог новца.

Чеда о милионима

ЈА САМ БИЗНИСМЕН

Лидер ЛДП, познат по хедонизму, никад није био превише расположен да објасни одакле му новац за стил живота који води. Пре неколико година, у једној од ретких прилика, рекао је да има веома успешан приватни бизнис и да је платио вишемилионски порез, али није открио и којим се конкретно послом бави. Познато је да су фирме које су се водиле на његову супругу Јелену под стечајем због огромних губитака и неплаћања пореза.

Међутим, више је него јасно да с око 900 евра посланичке плате не може да финансира бахат живот какав воде његова породица и он. Десетине хиљада евра троше годишње за летовање на Миконосу, ништа мање не кошта ни Јовановићево планинарање по светским врховима током зиме. Лидер ЛДП годинама вози само најскупља возила, попут „ауди Q7 кватра“, док је својој лепшој половини не тако давно купио „мерцедес“ од баснословних 60.000 евра. Медији су открили и да има јахту, а позната су његова луксузна летовања на елитном грчком острву Миконосу, где је одседао у велелепној вили и уживао у ресторанима у којима се шампањац продаје по цени до 120.000, а вотка по 15.000 евра… Чак се постављало питање да ли је вила на Миконосу од неколико милиона евра у његовом власништву. Познато је да велике своте новца троши и за фирмирану гардеробу, а познат је и као колекционар скупоцених сатова од по неколико десетина хиљада евра.

Оставите Коментар