Чланови и функционери више опозиционих странака, међу којима су ЛДП, Нова странка, СМС и ПСГ, одржали су до сада више састанака, на којима је било речи о могућности формирању новог опозиционог блока, сазнаје Танјуг.

Танјугов извор каже да би то био одговор на формирање Удружене опозиције Србије, коју, како каже, углавном чине партије деснице и појединци који заступају националистичке ставове.

Извор наводи да се разговарало о потенцијалном моделу сарадње и начинима организације, а причало се и о потенцијалном кандидату за председника Србије, кога би кандидовале те странке, грађанске и либералне оријентације.

Конкретнији договори уследили би, наводи, после унутарстраначких избора у Покрету слободних грађана и Новој странци.

У новом опозиционом блоку виде такође Демократску странку или њен део који, како каже, не пристаје да буде део неприродних савеза, који су маргинализовали ову странку и оставили је без парламентарног статуса.

Бивши члан председништва Либерално демократске партије Ђорђо Жујовић потврдио је за Танјуг ова сазнања, уз коментар да је време за прегруписавање либералне и демократске сцене и за признавање евидентних пропуста у прослости.

„Пуно грешака је направљено, међусобни односи су били у катастрофалном стању, појединци нису били спремни да разговарају, али сада се надам да ћемо то све превазићи. Они који на то нису спремни, платиће цену својих заблуда“, рекао је Жујовић.

Он је додао да Србији треба озбиљна опозиција, која се супротставља власти, али и нуди решења, а не само критику као начин бављења политиком.

„Треба да имамо и кандидата за председника Србије на наредним изборима, који нуди модерну политику, прогресивну, а не макету политицара направљеног у Москви, као потенцијална замена за ово што зивимо“, рекао је Жујовић.

Оставите Коментар