„Озрачена подморница“ Чедомир Стојковић (агент БИА) ових дана доживљава шок за шоком, а последњи у низу је  спознаја да је његова нова симпатија, мушкобањаста старија госпоћа, заправо доајен међу доушницима исте те Службе, па сада страхује да му је подметнута као нека врста контролора. На тај начин му је срце двоструко сломљено, јер сада сумња да му БИА не верује, а да га симпатична бака не воли.

Додатну нелагоду код ове „ненавођене бојеве главе“ изазива вест коју је данас добио, да је стара госпођа више од четрдесет година, као агент са кодним именом „Дестилерија“, потказивала своје политичке саборце Служби, за шта је добијала позамашне девизне хонораре. Међутим, у складу са псеудонимом, већина тог новца је завршила у алкохолним испарењима и пијаним ноћима проведеним у оргијама са њеним вршњакињама из овдашњих тзв. невладиних организација.

Ето, тако је несрећна „подморница“ постала жртва ироније судбине, јер није успео да изазове емоцију чак ни код ове индивидуе. Како се говорка међу његовим пријатељима, изгледа да је већ резервисао нову авионску карту за Брисел, град у коме је увек тражио утеху, а понекад проналазио и галопирајући сомалијски трипер.

Оставите Коментар