– Из непознавања чињеница створен је мит о Kосову, о српском херојству и небеском царству, а Правни факултет у Београду био је један од стубова великосрпског пројекта – рекла је председница Хелсиншког одбора за Србију

Председница Хелсиншког одбора Србије Соња Бисерко, рекла је за часопис “Вијенац”, који издаје Матица хрватска, да је цела српска историја “једна велика лаж”, јер између осталог, Србија нема прави приступ делу историје који се односи на Отоманску империју.

– Из непознавања чињеница створен је мит о Kосову, о српском херојству и небеском царству. Цела српска историја једна је велика лаж – без пардона је рекла Соња Бисерко у опсежном интервјуу за тај часопис. Она је још једном поновила да су се Срби спремали за рат против Хрвата још од Титове смрти.

НАЈВЕЋА ДРЖАВНА ТАЈНА – МИЛОШЕВИЋ ЈЕ ДРЖАО У ШАЦИ ТУЂМАНА И АЛИЈУ: СРПСKИ ШПИЈУНИ су омогућили Србима победу у Дејтону!

– Иначе, Правни факултет у Београду био је један од стубова великосрпског пројекта, ту су дефинисани сви Милошевићеви политички подухвати, одатле се почело говорити о праву Срба на побуну, негирале су се постојеће југословенске републике, њихови аргументи коришћени су у текстовима објављиванима у “Kњижевној речи” и бројним публикацијама, новинама и књигама. И Меморандум САНУ-а један је од тих докумената. Сви су они тврдили да треба реорганизовати Југославију, с тим да би Срби узели и заокружили своју етничку територију – нагласила је Соња Бисерко.

--