Пасош самопроглашене лажне државе Косово нема великог значаја када су многе земље у питању, па је и његово постојање мање значајно што је и показала једна од власница.

Многи су одложили пасоше док се не обузда пандемија, али пасоши лажне државе ни раније нису много служили за оно чему су намењени.

„За шта користим мој пасош, пошто имам нула валидних виза у њему“, написала је једна Твитерашица уз хаштаг #косово и фотке „примене“ пасоша те земље.

Не на путовањима, већ као подметач за шољу или ногицу столице, означивач за књиге или чак уместо кухињских рукавица. Пасош лажне државе је путна исправа која се издаје грађанима једнострано проглашене и спорне Републике Косово, али је главна препрека грађанима за путовање.

Вреди колико и пасош Бангладеша, Ирана и Либана. На скали од 1 до 104, рангиран је на 96. месту и с њим се може без претходно добијене визе путовати у 38 држава Азије, Африке, Блиског истока, те Балкана, на основу „Henley Passport Index-a“ за 2018.

Пасош лажне државе је свакако „најгори“ на Балкану, али и у Европи, будући да су његови носиоци једини који и даље морају да чекају у реду за шенген визу. За грађане Косова тај пасош је потпуно безвредан и многи га никад нису употребили. У сваком случају, бар не за оно чему је намењен.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар