Клиничка психологија је доказала да нестабилне, родно неуравнотежене, сексуално изопачене и мазохизму склоне личности, које се нађу изложене интензивном притиску средине, често могу у једном дану да донесу одлуке и делују у правцима који се, по здравој логици, међусобно потпуно искључују.

Тако и млади Иља Нејаки Зернов, чија је дијагноза мозаик свих поменутих девијација, после дебакла због порнића који је снимио са црном тројком Чедомир Стојковић (агент БИА), Пјотр Никитин (агент ФСБ) и Владимир Волохонски (агент ГРУ), ових дана разматра два дијаметрално супротна, али једнако сулуда сценарија.

Према првом, давно осмишљеном, на годишњицу почетка руске специјалне војне операције у Украјини би се на платоу испред Народне скупштине Србије полио бензином из канистера на коме је лого “Гаспром њефта” и самозапалио.

Насупрот томе, а услед сада већ патолошке мржње према црној тројци која за њега представља симбол антипутиновске “опозиције”, развија и план да се добровољно пријави у специјалне јединице “Вагнера” и отпутује у Украјину како би се борио на руској страни. И у том сценарију основни мотив му је да се упусти у неку самоубилачку акцију, јер је и дефинитивно изгубио вољу за животом.

Међутим, скептичан је да би могао да прође ригорозни здравствени преглед за улазак у “Вагнер”, не толико због чињенице да је психички непоправљиво поремећен, колико због тога што му је конзистентност аналног отвора до те мере нарушена, да више није у стању да контролише оне радње за које је тај део теле заиста намењен, а не за оне које су му у крајњем збиру и уништиле живот.

Оставите Коментар