У државама истинске демократије Мило Ђукановић већ одавно би поднео оставку. Изгубио је парламентарне изборе, а правила игре у таквим земљама су јасна, изгубио си – дај другом прилику.
Дакле, није партија приватна својина, односно лично власништво било кога. Зар тако не раде премијери у Великој Британији, председници у Француској, канцелари у Немачкој? Наравно да раде. Сви то раде у одговорним друштвима западне демократије у коју се Ђукановић лажно заклиње. Уместо оставке он припрема конгрес који треба да учврсти његову партијску самовладу. Није чак понудио ни оставку! Дакле, баш као да није ни изгубио изборе, као да народ баш њега није казнио, и као да није управо њему рекао: „Мило, доста је било“!
У демократијама то је не само питање добрих политичких обичаја, то је, пре свега, питање морала и ствар образа. Морални подносе оставку, док оне друге јавност казни за сва времена. За разлику од модерних и демократских друштава, као деценијски балкански аутократа, Ђукановић је одбацио било какву помисао да је он, а не ДПС, крив. За њега, подбацили су обични и послушни људи, чланови партије, који су следили његова упутства и одлуке, а не он који је владао њима и одлучивао у име њих. Он који ће их сада жртвовати да би одбранио себи место у партији.
Сви ће бити криви – осим ЊЕГА, сви ће бити смењени – осим ЊЕГА, сви су коруптивни – осим ЊЕГА…ЊЕГА, власника сатова који вреде милионе! Иако се људи још увек муче, ћуте, не показујући своја права осећања, ипак шапат о томе се све гласније чује у круговима ДПС
ОН је све више сам, и ОН то осећа. Нико више није склон да му верује на реч и да без поговора иде за њим.
Све иде ка његовом политичком крају и овај конгрес који би имао смисла једино у случају да он оде и да се ДПС ослободи, баш као што се и Црна Гора ослободила његове политичке тираније.
Овако, одржавање конгреса само ће убрзати Ђукановићев политички крај, а на олтар партије пашће још неколико кадрова који су му остали одани, ако такви у ДПС данас још уопште постоје.


Извор : Националист

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар