ДЕЧАК Лазар М. (15) претучен је јутрос од стране четири старија Албанца у етнички мешовитом насељу Суви До.

– Он је кренуо од куће јутрос пешака када су му из аутомобила у покрету добацивали на албанском. Дете је сагнуло главу што је био знак албанским екстремистима да не разуме језик и да је реч о Србину, па су потом зауставили возило и претукли дечака.

Он је јутрос у пратњи оца Златка дошао у КБЦ Косовска Митровица са видним повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим речима нападачи су му задали више удараца и у пределу грудног коша и стомака – стоји у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Дечаку је урађена комплетна дијагностика и отпуштен је на кућно лечење. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић одмах је разговарао са оцем повређеног дечака и пружио му подршку и понудио сву помоћ Канцеларије.

– После напада на српске младиће у Штрпцу и Клокоту, још једно српско дете нашло се на мети албанских хулигана и екстремиста. До напада долази на месту где су стационирани припадници Куртијеве Косовске полиције због наводне “угрожености Албанаца” у мешовитим срединама. Истина је очигледно да је њихова намера да пружају заштиту хулиганима и екстремистима да некажњено нападају Србе и српску децу.

Нико не сме да окрене главу од овог напада и читава међународна заједница мора да погледа Лазара у очи и објасни му због чега је нападнут на свом кућном прагу. 

Овде не сме бити места релативизацији напада, јер је Лазар нападнут само и искључиво зато што је Србин – наводи се у саопштењу.

Оставите Коментар