У најновијем извештају америчке ЦИА-е наводи се да Косово и Метохија заједно са свим својим природним ресурсима вреди 500 милијарди долара док је економска цена остатка Србије (заједно са АП Војводином) 200 милијарди долара.

Овај извештај уклања сваку сумњу о правим разлозима отимања јужне српске покрајине. Сурова истина коначно излази на светлост дана – истина да кључни разлог бруталне антисрпске пропаганде, НАТО агресије на СРЈ и политике санкција са циљем прављења вештачке „косовске нације“ и заокруживања „косовске државе“ није никада била заштита косовских Албанаца од „политике репресалија и затирања“ коју је наводно спроводио званични Београд.

Кључни разлог распарчавања Србије одувек је био узурпација и експлоатација огромних количина рудних богастава којима располаже јужна српска покрајина и стратешка контрола косовско-метохијске области са циљем лакшег геополитичког продирања ка Истоку, према руским границама. „Независно Косово“ је само једна од коцкица у великој америчкој геополитичкој слагалици опкољавања и обуздавања Русије, познатој под именом „стратегија Анаконда“.

Косово и Метохија поред свог непроцењивог државотворног, историјског и културно-духовног значаја има за Србију и стратешки важну економску и безбедносну компоненту. Због тога борба за његово очување у саставу Србије мора бити још одлучнија и промишљенија. Свесна његове геополитичке и геостратешке важности ниједна озбиљна и одговорна држава не би одустала од борбе за такав део своје територије. Не сме ни Србија!

Данијел Игрец

Извор: patriot.rs