Један од организатора групе коју тужилаштво сумњичи за припремање наводних терористичких напада у Црној Гори, Београђанин Александар Синђелић тренутно се налази у Истражном затвору у Спужу.

Иако поједини медији наводе да је Синђелић ухапшен је у Београду и експресно изручен Црној Гори, портал ИН4С сазнаје да се он, у ствари, добровољно предао Специјалном тужилаштву.

Синђелићу је притвор одређен након саслушања у Специјалном државном тужилаштву, а спекулише се да ће добити статус сведока сарадника.

Посебно светло у читавој овој „операцији“ баца податак да је Синђелић из Београда у Подгорицу стигао авионом Владе Црне Горе.

Из Специјалног тужилаштва нису се званично оглашавали поводом овог конкретног случаја.

Подсећамо, Синћелић је више пута довођен у везу са Владимиром Бебом Поповићем, познатим спин мајстором Мила Ђукановића, а од раније је познато његово познанство са Братиславом Дикићем.

Лист „Блиц“ објавио је (14. 10. 2014. године) ексклузивни снимак побуне у нишком затвору из 2006. године, коју је организовао тадашњи затвореник Александар Синђелић, док је заустављањем побуне, на месту шефа Жандармерије Србије, командовао Братислав Дикић, што баца ново светло на односе Дикића и Синђелића који су умешани у аферу хапшења српских држављана уочи недавно одржаних избора у Црној Гори, а посебно на улогу коју је у тим дешавањима имао Синђелић.

Интересантно је да је епилог побуне, која је акцијом Жандармерије заустављена, била пресуда да се затвореницима исплати одштета од стране нишког тужилаштва и суда.

Српски медији спекулисали су тада о добро смишљеном сценарију Синђелића, који је, да се вратимо на случај хапшења српских држављана у Црној Гори, прозван у званичном саопштењу црногорског тужилаштва као организатор државног удара.

Сва дешавања остављају велики простор за отворену сумњу да је Синђелић тзв. вођа побуне у нишком затвору сада само променио улогу, односно постао „главни глумац“ наводног државног удара у Црној Гори.

Прочитајте још:  ИМА НАДЕ ЗА СРБИЈУ: Православна омладинска заједница почиње са радом у Карловцима!

НАПРЕДЊАЧКО ЛУДИЛО: НВО оптужила Русе да стоје иза акције СНП Наши! (ФОТО)

Извор: ИН4С