Правоснажно ослобођена у поступку “државни удар” Бранка Милић поново је поручила да је чистог образа и душе и да није крива за дело које јој Специјално државно тужилаштво ставља на терет, те да ће то доказати у поновљеном поступку.

Она је након укидања пресуде казала, да жели да верује да се у Црној Гори успоставља систем вредности у коме више никада неће бити могуће да се прогоне, тамниче, суде и протерују невини људи. Захвалила се свима који су јој пружали подршку.

“Слободе сам лишена у Подгорици сада већ давне 2016. године, а о укидању решења о притвору јуче ме је усмено обавестио Владимир Божовић, амбасадор Србије у Подгорици, а данас ми је то рјешење доставио адвокат Далибор Каварић. До правоснажности тога решења и даље ћу боравити у Амбасади Србије у Подгорици. Као и по напуштању самице у ЗИКС-у 2017. године, тако и сада, чистог образа и душе кажем да нисам крива за кривично дело које ми се оптужницом СДТ Црне Горе ставља на терет што ћу у поновљеном поступку доказати”, навела је Милић.

Истакла је да своју реч дату блаженопочившем Митрополиту Амфилохију поводом његове гаранције, никада није погазила нити изневерила.

“На њој сам му бескрајно захвална. Исто се односи и на гаранцију Владимира Божовића, амбасадора Србије у Црној Гори, коју је дао поводом предлога за укидање решења о притвору и чије је ангажовање у вези мога правног положаја и статуса непроцењиво. Захваљујући адвокатима одбране, прије свега адвокатима Душану Радосављевићу и Мироју Јовановићу, судско веће Апелационог суда у Подгорици могло је да сазна чињеничну истину, те је на основу ње донело закониту и правичну одлуку. Хвала им на томе. Пред судско веће Вишег суда у Подгорици којим председава судија Зоран Радовић, приступићу растерећена и уверена у законит и правичан коначан исход”, казала је она.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Како је нагласила у овом тренутку, њене мисли усмерене ка породици и унуцима, ка монаштву и свештенству Православне митрополије црногорско-приморске у Црној Гори и храбром и намученом народу Црне Горе.

“Издвајати било кога је незахвално, али ипак, не могу а да не истакнем огромну љубав, захвалност и поштовање према блаженопочившем Митрополиту Амфилохију Радовићу, Владици Јоаникију, игуманији манастира Дуга мати Јовани и монахињама, Владимиру Божовићу и његовим родитељима у Никшићу, правном тиму Митрополије црногорско приморске на челу са протојереј-ставрофором Џомић Велибором и мојим браниоцима. Такође и Проф.др. Дејану Мировићу који ми је сво време пружао подршку, породици Маџгаљ и Светлани Тијанић која је сво време бринула о мојој егзистенцији у Амбасади, Зорану Беговићу и Милету Павичевићу Чичи и њиховим породицама, порталима који су истинито преносили ово суђење, прије свега Гојку Раичевићу, Дражену Живковићу”, поручила је Милић.

Како је додала, нека јој не замере сви које није именовала, а ништа мање важни за њену слободу.

“Хоћу да верујем да се у Црној Гори полако али сигурно успоставља систем вредности у коме ће постојати неопходне основне правне и политичке претпоставке и инструменти за судску и тужилачку независност и у коме више никада неће бити могуће да се прогоне, тамниче, суде и протерују невини људи. Друштво у коме неће тињати непријатељске поделе, од навијачких до страначких, које потхрањују они којима одговара болесно стање грађанског рата ниског интензитета које га исцрпљује и спречава да се развија. У коме ће се затрти и санкционисати говор и језик мржње, и у коме ће слобода значити – бити човек заједнице, бити окренут ка другом”, нагласила је она.

Оставите Коментар