Члан Председништва и потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Лука Петровић изјавио је данас, поводом најновијег интервјуа Драгана Ђиласа да је једини ко има психичких проблема управо сам Драган Ђилас.

– Ако мисли да смо заборавили како је владао и трошио паре наших грађана хајде да се подсетимо: Данас критикује ријалити програм а заборавио је да је први ријалити под називом „Велики брат” управо он довео у нашу земљу тако што су отели парцелу од 2.000 квадрата која је иначе била предвиђена за објекте за сместај деце, културу, забаву и спортско рекреативну намену. Чувени подземни контејнери, чији је тендер спроведен без икакве студије и плана. Набављено 1.800 подземних контејнера од фирме Благојевића која се бавила уградњом каблова. Фирма убрзо отишла у стечај. контејнери пропали, а Град оштећен за пет милиона евра. Приликом реконструкције Булевара краља Александра дат је уговор фирми која је била скупља за шест милиона евра а посечено 400 платана. Шпански трамваји су плаћени за 400 хиљада евра скупље по комаду ( купљено 30 ), цена вртића била је двоструко скупља од дозвољене а Град оштећен за четири милијарде динара – подсетио је Лука Петровић.

О томе какав је стручњак и како се опходио према новцу грађана најбоље говори чињеница да је иза себе оставио дуг од 1,2 милијарде евра, а дефицит је био 20 одсто, наглашава Петровић.

– „Београд пут” је било неликвидно предузеће, са дугом од од 2 милијарде динара, „Зеленило Београд” у вишемилионским дуговима. Трудницама је остао дужан накнаду до пуног износа зараде од скоро 389 милиона динара, за накнаду породиљама 6,3 милиона динара, пензионерима 240 милиона динара, социјално угроженима 124 милиона динара, добављачима за народну кухињу четири милијарде динара а за помоћ деци која се исплаћује преко Градског центра за социјални рад 11,4 милиона динара – истиче Петровић.

Он је подсетио и да је за време Драгана Ђиласа незапосленост је била 24 одсто, а да је данас испод десет одсто. Са друге стране, на себе је итекако мислио па је својим компанијама прибавио приход од 619 милиона евра и остварио профит од 105 милиона евра и себи купио некретнине у вредности од 25 милона евра, наглашава Петровић.

– И онда ћеш ти некоме да држиш предавања и да причаш о твојој теској судбини и животу. Причаш о побољшању изборних услова, а једино што те занима да добијеш националну фреквенцију за твоју и Шолакову телевизију и како да уређујес РТС. Наведи једну ствар која је гора у односу на време када си ти владао овом земљом. Хоћете увид у бирачки списак, ево вам. Немате шта да кажете па измишљате. Све вам се своди на бизнис. Памтиће те народ по томе сто си једини градоначелник који је рушио свој град, упадао у Народну скупстину, разбијао са твојим хулиганима Радио Телевизију Србија, ломио грађевинске знакове и заустављао радове у нашем граду – казао је Лука Петровић.

Он је подсетио Ђиласа на причу о орлу и врани.

– Наиме, врана стално напада орла, слеће му на грбу и уједа за врат. Орао се не брани. Не троши време и енергију на борбу са враном. Узлеће високо у небеса и сто вишље лети врани је све теже услед недостатка кисеоника. На крају, врана пада сама. Не борите се са враном. Уздигните се на веће висине и оне ће нестати. Е, то је случај и са Драганом Ђиласом. Дао је стотине и стотине милиона евра у најгору могућу кампању, рушење председника Вучића и блаћење његове породице. Док се он бави само тиме како да смисли што већу и опаснију лаж, председник Вучић отвара нове фабрике, нова радна места, гради ауто путеве, нове школе, болнице, вртиће, сваке године повећава нашим пензионерима пензије, нашим грађанима плате, брине о миру и стабилности у нашој земљи – каже Петровић.

Он је нагласио да онда кад дођу избори народ даје свој суд.

– То је једино мерило свачијег рада. И зато се Драган Ђилас толико плаши суда народа јер сви у Србији знају ко је он. Можеш да плачеш и да кукаш колико хоћеш, можеш да уложис још стотине и стотине милиона евра, једна ствар ти је сигурна – видимо се на изборима. Живео Александар Вучић, живела Србија! – поручио је Лука Петровић.

Оставите Коментар