У име Оца, Сина и Светога Духа,

Сваки човек, је Боголик, створен промислу Божијом по Образу и Лику Божијем.

Лепота Божијег стваралаштва је донела сваком човеку поклон, Живот земни у коме човек има обавезу да испуни циљ и сврху живота.

Обавеза сваког човека је иста и једна, да се човек испуни Љубави Божијом и буде као мали Бог на земљи.

Обавеза Љубави није тешка а није ни лака.

Испуњење љубави Божијом није могуће док се човек не очисти од грехова стечених особина насталих од грехопада Адама, првог Божијег човека.

Чишћење од грехова је ослобађање од стега које човеку не дозвољавају да се подигне ка Богу и прими Бога у душу и срце.

Човек у Богу и са Богом добија чисту Љубав Божију која светли и греје све људе и све што је добро и лепо створио Бог.

Човек испуњен Љубављу Божијом воли све људе и воли Бога јер зна и осећа да је све једна заједница, једна целина неразделива.

Осећај незамисливог је величанствен као што је Бог Величанствен и Велики да ништа и нико на Свету не постоји већи и испред Бога.

Сврха живота се испуњава када се човек испуни Богом, јер тада са Божијом љубави човек у Богу друге људе буди духовно да се и они испуне Божијом љубави и спасење своје освоје.

Сваки човек, мора ако хоће да освоји и од Бога добије спасење, да победи себе у себи и закорачи на пут Небеске Божије Љубави.

Хвала и слава Богу за све и за Пут Спасења, које је Бог показао преко Свога Сина, Исуса Христоса који је распет на Крсту за све нас да би човек видео и осетио да може бити вечан ако буде испуњен духовном љубављу у Вечноме Богу, душом и срцем.

Амин, Боже опрости и помози +++

10.2.2024.

Млађан Беочанин Рашчанин

Оставите Коментар