Најџел Фараж изазвао је политички земљотерс у Великој Британији. Бивши председник УКИП-а основао је своју нову странку у априлу, а према последњем истраживању она има подршку више гласача него Лабуристи и Конзервативци заједно!

Брегзит партија, ужива већу подршку од две историјски најјаче странке у Британији, према новом истраживању јавног мњења, а то би могло да заувек промени играче у двопартијском систему у Великој Британији, који се увек сводио на ротацију Конзервативне и Лабуристичке странке на власти.

Нова странка са 34% гласова има већу подршку гласача пред ЕУ изборе од лабуриста са 21% и конзервативаца са 11%. показује истраживање агенције Опиниум.

Фото: Printscreen/dnevnagazeta.rs
Фото: Printscreen/dnevnagazeta.rs

Истраживање на узорку од 2.004 испитаника показује да ће се ови гласови добрим делом преточити и на изборе за парламент Велике Британије. 28% испитаника рекло је да ће подржати Лабуристе, 22% конзервативце, а 21% Брегзит партију.

Фараж је изразити противник ЕУ и борац против мигратског насиља, а након вишегодишње паузе вратио се у политику како истиче да спречи издају Брегзита.

Оставите Коментар