“Апсолутних сто”, “Мала ноћна музика”, “Живот је чудо”, Непријатељ”, “Велика драма”, “Убице мога оца”, су само неке од улога прослављеног глумца Вука Костића.

Момак који се школовао у чувеној групи Мике Алексића, страствени риболовац, велики обожаваоц Боке которске, глумац са којима редитељи увек са великим ентузијазмом сарађују, за Борбу коментарише тренутну ситуацију у Црној Гори.

  1. Да ли подржавате протест против, како тврде из Српске православне цркве, отимања светиња у Црној Гори?

Па знате како, наравно да подржавам протест против отимања светиња у Црној Гори јер је то моја моја вера, а и мој народ. Корени и порекло ме везују за Црну Гору. Не бих желео да коментаришем ни да се мешам у унутрашње ствари Црне Горе јер то више није моја држава, (била је јер сам ја рођен у Југославији, а тада је Црна Гора била саставни део Југославије). Народ који је протеклих месец дана на улицама Црне Горе је верни народ Црне Горе који верује у Бога и светиње и желим да им овим путем искажем пуну подршку.

2. Да ли глумци који су из Црне Горе, а који раде у Београду, треба да дигну свој глас против овога накарадног закона ?

Не бих коментарисао глумце из Црне Горе који живе и раде у Србији и не желе да кажу да је Острог њихов. Мислим да је Црна Гора колевка српства , тако су мене, а богами и Његоша учили.

3. Планирате ли можда да дођете у Црну Гору на једну од литија и тако пружите подршку верном народу Црне Горе?

Ја сам у Црној Гори веома често, макар једном месечно дођем. Што се тиче самих литија и моје подршке волео бих да то остане моја лична ствар, јер не бих волео да се у оваквим тешким тренуцима за верни народ Црне Горе, ја истичем са својим доласком и подршком и не бих волео да од тога правим било какву сензацију. Ако будем ишао, то ће бити моја лична ствар без било каквог доказивања према било коме.

4. Треба ли Србија да помогне свом народу у Црној Гори?

Наравно, када кажем да треба да помогне мислим на народ Републике Србије, јер не бих желео да мешам било какав вид политике у тренутна дешавања у Црној Гори. Свако од нас треба да каже свој лични став према дешавањима у Црној Гори и мислим да ће то бити довољно. Морамо да очувамо мир, не молимо се богу да би нам се то вратило, ниси добар због реципроцитета “јер добро се добрим враћа”, него си добар зато што те тако вуче.

5. Ко од колега глумаца подржава народ у Црној Гори?

Па велики број мојих колега подржава народ у Црној Гори, као што сте и видели задњих дана на друштвеним мрежама. Не бих желео никога да посебно издвајам, јер сматрам да у оваквим ситуцијама само заједно можемо помоћи народу у Црној Гори, а не појединачно.

Оставите Коментар