Министар одбране Александар Вулин рекао је да владика Јоаникије никада није ни смео да буде ухапшен

Одговарајући на питања новинара на свечаном испраћају припадника Оружаних снага Руске Федерације на војном аеродрому „Пуковник – пилот Миленко Павловић“ у Батајници, министар одбране Александар Вулин рекао је да владика Јоаникије никада није ни смео да буде ухапшен.

  • То што је доживео епископ Српске православне цркве не би смело да доживи не ниједно свештено лице него ниједан човек који само поштује закон и који само ради свој посао. Немам ни једну замерку на то да волите Црну Гору. Тако и треба да буде, али не могу да разумем да љубав према Црној Гори доказујете мржњом према Србији – истакао је министар Вулин.

Да владика Јоаникије није владика Српске православне цркве, он никада не би ни био у затвору и никада не би осетио силу и насиље које показује црногорска власт, закључује министар Вулин и додаје да му је тешко да разуме да се домовински идентитет Црне Горе доказује хапшењем свештеника Српске православне цркве и показивањем насиља према сопственим грађанима који се изјашњавају као Срби.

  • Не можете очекивати да се тако понашате према Србима, а да се правите да сте у добрим односима са Србијом. Kако се понашате према Србима, тако се понашате према Србији. Kако се понашате према Србима са којима живите, тако очекујте и реакцију од Србије крај које живите – поручио је министар одбране.

Он је изразио наду да ће Црна Гора поново препознати себе, поново открити да су сви њени грађани равноправни и да ће се изборити за сопствену стабилност и поново постати држава у којој свако има право да верује у Бога како мисли да хоће и живи у складу са сопственим пореклом и уверењима.

  • Надам се да ће тако бити, јер Црна Гора постаје извор нестабилности, извор проблема у читавом региону, без разлога и без потребе. Владики Јоаникију желим да брзо заборави ово што му се десило, желим да хришћански опрости, али Србима у Црној Гори и Србији желим да ово не забораве – нагласио је министар Вулин.

Оставите Коментар