Разлог окупљања је намера влати да поруши ограду око спомен комплекса, на коме је и црква Светог Архангела Михаила, задужбине црногорског краља Николе.

У Андријевици су се окупили грађани на Kњажевцу, пред парохијским домом и Црквом Светог Архангела Михаила.

Разлог је намера влати да поруши ограду око спомен комплекса, на коме је и црква Светог Архангела Михаила, задужбине црногорског краља Николе.

Гневни грађани упозорили су власти и саопштили не дозвољавају да се почне са радовима, јер сматрају да је на делу почетак покушаја отимања имовине СПЦ на Kњажевцу!

  • Ово је био скуп опомене. Следећи пут ће нас, ако се власти не уразуме, бити на хиљаде. Нећемо дозволити, посебно не у Андријевици, да се отима црквена имовина. Ако то није у питању, на имовини СПЦ ништа се неће градити без благослова епископа будимљанско-никшићког Јоаникија – били су јасни грађани.

Kако је саопштено током окупљања грађана, из Управе радова је поручено да радови неће почети без договора, мада је грађевински материјал већ допремљен.

Ових дана је процурело да власти намеравају, мада има гласина да је то већ урађено, прекњижити црквену имовину, чиме би почело спровођење спорног Закона о слободи вероисповести, који је изазвао кризу у Црној Гори.

Оставите Коментар