Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић затражио је данас на седници скупштине да Црна Гора повуче одлуку о признању тзв. Косова.

  • То би био потез који би спрао љагу са ове земље. Сигуран сам да би повлачење признања лажне државе Косова од стране Црне Горе био својеврсни чин искупљења, подизање из блата и поновног рађање истинске Црне Горе – рекао је Вучуровић.

Како је додао, Демократски фронт ће радити на томе да до тога дође што пре, јер су – част, понос и образ изнад свега.

  • Признање лажне државе Косова повукло је или суспендовало 17 држава, а неки ускоро планирају да ураде исто – рекао је он и запитао да ли ће и Црна Гора ускоро то урадити.

Вучуровић је оценио да је одлука о признању донела велику срамоту Црној Гори и њеним грађанима и, како наводи, донета је – према тврдњама премијера Душка Марковића, а не мојим, супротно вољи 85 одсто грађана Црне Горе.

  • Признање тзв. Косова су повукле земље које немају историјске везе, нити нарочит економски интерес, али су показале висок степен одговорности, коректности и познавања међународног права и презрења према једном насилном потезу, па би било морално и нормално да Црна Гора повуче признање лажне државе Косово – рекао је Вучуровић.

Leave a Reply