Потпуно је јасно да су недавно окончани парламентарни избори у Црној Гори донели дуго очекивану промену власти, те да криминализовани режим Демократске партије социјалиста (ДПС) одлази у заборав.

Иако је наведено дефинитивно потврђено и патетичним, неуспелим покушајем окупљања присталица ове организације у црногорској престоници 6. септембра ове године, неки реликти тог режима се још увек боре за опстанак, пише Глас јавности.

Наиме, председник Црне Горе Мило Ђукановић је услед промене власти остао без могућности да убудуће настави са злоупотребљавањем државних институција и инфраструктуре у сврхе личног богаћења. Из тог разлога ће у наредном периоду финансијску потпору у борби за повратак ДПС на власт тражити од међународних криминалаца, којима је пружио уточиште у Црној Гори и омогућио им да на подручју те државе развију уносне послове.

У ову категорију свакако улазе турски криминалац курдске националности Седат Пекер, иначе сарадник турске обавештајне службе „МИТ“, као и азербејџански криминалац чеченске националности Телман Исмаилов, који је под потрагом руских безбедносних органа, а који током актуелног периода бораве у Подгорици, где се између осталих „пословних“ активности, баве и рентирањем луксузних вила.

Наиме, након што су успоставили сарадњу приликом заједничке изградње луксузног хотела „Титаниц Мардан Палаце“ у турском туристичком граду Анталија, Пекер и Телман су се доселили у Црну Гору, где им је „президенте“ Ђукановић, за „скромну“ надокнаду, обећао пун комфор и слободу. Како би им боравак у Црној Гори био што угоднији, Ђукановић је задужио директора компаније „Вектра Бока“ Бојана Брковића да се „нађе“ Пекеру и Телману и да им пружи сву потребну логистичку помоћ, како на приватном плану, тако и за њихове „пословне“ активности у Црној Гори. С обзиром на све наведено, Ђукановић сада од Пекера и Телмана очекује финансијску, али и сваку другу подршку, за илузорни покушај поновног покоравања Црне Горе.

Евидентно је да пораз ДПС-а на парламентарним изборима био само први корак у ослобађању Црне Горе из „загрљаја“ криминално-политичке хоботнице, те да ће реликти прошлог режима, на челу са председником Ђукановићем, током наредног периода капитал и неформални „утицај“ својих криминалних веза у потпуности ставити у функцију повратка на власт, упорно избегавајући да се суоче са реалношћу и прихвате потпуно очигледан и дефинитивни пораз.

Оставите Коментар