Службеници полиције упали су у кућу Велимира Чабаркапе у Пљевљима како би извршили претрес и одузели мајице са аликацијама заставе тробојке, грбом Црне Горе на средини и натписом „Пљевља“.

Том приликом службеници полиције су, како је казао за портал ИН4С запленили 51 мајицу кратких рукава са горе поменутим апликацијама, 28 налепница са истим мотивима као и четири дукса са сликом Пеђе Леовца са натписом „Херој са Кошара“.

„Они су дошли испред моје куће са полицијским аутомобилима, претресали ми кућу и одузели мајице које су донација за учеснике литија у Пљевљима“, каже Чабаркапа и додаје:

„Пошто сам ја активни учесник литије које се ових дана одржавају у Црној Гори, а уједно сам и редар Црквене организације у Пљевљима, ја сам на свој Фејбук профил објављивао све фотографије литија које се одржавају у Пљевљима. Тако је испред организације Одежда у Београду на мом профилу стигла порука од њих да су вољни да донирају 300 мајица кратких рукава црне боје са апликацијом тробојке, као поклон, да се на неки начин одуже Пљевљима, казао је Чабаркапа појашњавајући порекло заплењене робе.

Даље, казао нам је да је црногорска полиција синоћ на граничном прелазу запленила 243 мајице које је његова пријатељица преузела из Пријепоља.

„Имајући у обзир да сам мислио да се те мајице могу дотерати из Пријепоља без икаквих проблема, јер су оне донација, пријатељици сам све то објаснио тако да је и она сматрала да неће имати проблема и све је то уредно пријавила на црногорској граници. Моја искључива намера је била да ове мајице поделим свим млађим особама које су активни учесници литија, као и члановима редарске службе Црквеног одбора за очување светиња. Напомињем да ни у једном тренутку није била планирана продаја мајица, јер је то, опет наглашавам, донација“, казао је Чабаркапа.

„Ево да се зна, мајице које су послате као донација и прилог борби против овог срамног закона су, погодите шта, привремено одузете и извршен је претрес моје куће. Много је велики криминал 300 мајица као донација. Много је то већи криминал од свакодневних убистава и криминалних обрачуна дуж целе Црне Горе. Мило, овако само себи шкодиш, запамти да те се не бојимо! Немамо ми више страха од тебе. Не дамо ти наше Цркве, наше Храмове и наше Манастире. Не дамо ти да нас ти учиш вери којој су нас наши преци научили и оставили на покољења! Изгубили смо ми страх од тебе! Јер си мали и небитан. А запамти Бог све види, и на његовом суду нема партијског опредељења!“, каже Чабаркапа.

Такође, казао нам је, да је могуће, да је ова полицијска „заплена“, последица његове објаве на Фејсбук када је апеловао на све Пљевљаке да „бојкотују маркете Хилмије Франце све док не ускрате гостопримство САЈ-овцима који злостављају поштени народ у Пљевљима“.

Подсетимо, полиција је већ две ноћи у фантомкама имала акцију у Пљевљима где је на бруталан начин прекинула омладину у проводу и почела да их малтретира, легитимише, приводи…

Оставите Коментар