Агенција за националну безбедност (АНБ) већ недељама је на ногама, јер је до њих допрла информација да је Мило Ђукановић актер прислушкиваних разговора, који ускоро треба да буду пласирани у јавности.

Према незваничним информацијама, једна страна обавештајна служба, наводно, поседује снимке телефонских разговора првог човека Црне Горе.

– Агенти покушавају да се повежу са колегама из окружења како би проверили те информације и дошли до неког трага да покушају да зауставе објављивање тих снимака. Међутим, до сада нијесу успели да заврше ништа, односно, сарадња са колегама из окружења није на завидном нивоу – открива извор.

Тим који се бави овим послом је састављен од најоданијих кадрова ДПС-а.

– Све информације се на дневном нивоу сливају у оперативни штаб Ђукановића, у његовом кабинету – открива саговорник.

Након што је кренуло отварање афера против врха власти, донесена је одлука да се направи посебан центар у оквиру АНБ-а, чији задатак је само праћење комуникација особа које су у контакту са бизнисменом Душком Kнежевићем.

План је да се унапред открије шта ће бити објављено у медијима, на основу информација које стижу од Kнежевића. Такође, договорено је да се кроз режимске медије сатанизују сви они који имају било какав контакт са Kнежевићем, без обзира што је реч и о новинарима којима је то у опису посла.

За ову акцију је специјално опремљена једна просторија у АНБ-у, која је у функцији готово 24 сата.

Оставите Коментар