Након што је свједочење Саше Синђелића доживјело потпуни слом, тиме што је одбрана указала на контрадикције и очигледне лажи свједока сарадника, црногорско тужилаштво се понадало да ће Братислав Дикић, након више од година тортуре у затвору, уперити прстом на Андрију Мандића. Међутим, то се није десило, већ напротив – Дикић је потврдио оно што се одавно наслућивало, да је Миливоје Катнић већ прве ноћи хапшења тражио од њега да ”призна” да је неки специјални телефон требало да преда Андрији Мандићу. Након краха ”пројекта Синђелић”, нада тужилаштва се враћа на почетак поступка – Мирку Паји Велимировићу, човјеку кога је Миливоје Катнић овјенчао надимком ”црногорски талик”.

Из поузданих извора, ИН4С сазнаје да је Мирко Паја Велимировић већ дуже вријеме у Приштини под контролом и ”заштитом” бивших припадника ОВК, криминалаца које своје ”послове” развијају са црногорским безбједоносним службама и криминалним клановима. 

Подсјећамо да је Мирко Велимировић, познат како „војвода Паја“ црногорској полицији открио наводне планове о тероризму и убиству Мила Ђукановића. Међутим, он је у изјави од 16. јануара истакао да је под притиском потписао конструкције црногорског СДТ-а Миливоја Катнића.

Велимировић је тада нагласио да је све лаж што је рекао црногорској полицији, тужилаштву и Вишем суду о наводном припремању ”крвопролића” на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године.

Извор близак Тужилаштву изражава сумњу да ће се Велимировић појавити пред судом, јер је процјена креатора афере да није у стању да изнесе свједочење на конзистентан и увјерљив начин, па је боље да остане недоступан. Разматра се евентуално опција свједочења путем видео линка.Чињеница да се Велимировић налази у Приштини, под контролом албанских криминалаца, говори о томе да постоји бојазан да би његов евентуални повратак на сјевер Косова био ризичан, јер би онда могао ”да пропјева”.

Извор: ИН4С