Јавност је упозната са тим да се у наизглед монолитној структури режима Мила Ђукановића већ извесно време појављују пукотине, које из дана у дан постају све видљивије и дубље. Како стоје ствари, најновију такву пукотину изазвао је црногорски амбасадор у Београду Тарзан Милошевић.

Наиме, Милошевић је незадовољан стањем у које су црногорске власти, у наступу акутног помрачења свести, довеле билатералне односе са Србијом, а посебно медијским иступима Ђукановићевих сатрапа који власти Србије оптужују за вођење некаквог „хибридног рата“ против Црне Горе. Притом, црногорски амбасадор Ђукановићу и његовом најближем окружењу, чији је члан практично до јуче био, замера да су својим поступцима и изјавама ставили „на танак лед“ црногорско дипломатско-конзуларно особље у Србији, које је због тога принуђено да не излази на светлост дана. Такође, Милошевић коментарише да Ђукановићев режим ужива све мање подршке у иностранству, посебно код традиционалних западних пријатеља, те да представници западних земаља у Београду имају све више замерки на његов рачун.

Имајући то у виду, Милошевић је проценио да би најкорисније било да, у присуству неког високопозиционираног представника Ђукановићевог режима, оствари контакт са неким од српских званичника, а у циљу покушаја да се макар донекле смање тензије. Међутим, на каквој се ветрометини налази црногорски амбасадор указује и то да му је из Подгорице сугерисано да такав састанак организује сам, преко својих приватних контаката, што је код њега изазвало излив беса, а што су на својој кожи најбоље осетили његови сарадници у црногорској Амбасади.

Након свега, остаје да се види да ли је на Милошевићеве ставове само привремено утицала промена окружења и климе, или ће црногорски амбасадор у Београду бити нови бегунац са тонућег брода Ђукановићевог режима.

Оставите Коментар