Након велике прашине које су подигли снимци Душице Вулић у којима провера подобност чланова Војске ЦГ, Предраг Бошковић министар одбране, наредио је истрагу и запретио да ће уколико се аутентичност потврди она бити искључена из ДПС-а.

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

То је министар одбране и члан Предсједништва ДПС казао током прес конференције поводом посјете министра одбране Словачке Јарослава Нађа.

Он је истакао да ће Министарство одбране поднијети кривичну пријаву против свих који нарушавају углед ове институције или углед министра.

  • Чекамо ставове надлежних државних органа о томе да ли је снимак аутентичан, ко су инволвиране особе, када добијемо то, свакако, ћемо се према томе знати опредијелити. За то нама требају докази да су ове ствари адекватне, аутентичне и када то добијемо будите сигурни да ћемо бити најсрећнији да поднесемо кривичну пријаву против некога ко моје име злоупотребљава – казао је Бошковић.

Он је додао да као члан Предсједништва ДПС мисли “да никоме ко на тај начин злоупотребљава партију којој припада није мјесто у орагнима партије”.

Бошковић тврди да ДПС има 160 хиљада сипмпатизера, те да не познаје сваког члана.

  • Нити познајем госпођу Вулић, нити она има било какве везе са Министарством одбране, зна се по закону како се може напредовати у ВЦГ и веома смо поносни што четири године добијамо највеће могуће оцене – казао је он.

Бошковић је подсјетио на деманте о оптужбама како истјерују Србе из ВЦГ.

  • То смо демантовали у Парламенту, када смо навели да у ВЦГ ради 20 одсто Срба, чак и навели и кључне позиције које они обављају. Ни то им није било довољно сада када иду избори, уз то је партијска нетрепељивост – казао је Бошковић.

Додаје и то да нико не може да ради у ВЦГ, „а да маше заставом друге државе“.

Он је казао да је конкрус за примање војника по уговору у току, након чега ће се знати да ли ће уговор потписати Марија Марковић, ћерка подофицира ВЦГ Славољуба Марковића. Њих двоје су, наводно, актери снимка разговора који је објавио наш портал а у коме чланица ДПС Душица Вулић провјерава партијску подобност и националну прибадност, у њима Вулићева тврди да Марију „терен не препознаје“.

Leave a Reply