Иако се владајућа Демократска партија социјалиста (ДПС) са приближавањем парламентарних избора, заказаних за 30. август, суочава са нагомиланим проблемима, међу којима су појава масовног враћања партијских књижица и константно опадајући рејтинг, од добро упућених извора сазнајемо да је стање у овој странци додатно погоршано међусобним размирицама њених најистакнутијих функционера.

Наиме, упркос томе што је, одлуком лидера странке и вишедеценијског апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића, црногорски премијер и заменик председника ДПС Душко Марковић именован за носиоца изборне листе ДПС, Ђукановић изгледа има другог “кеца у рукаву”, оличеног у министру одбране Црне Горе и члану Председништва, Главног одбора и Савета ДПС Предрагу Бошковићу, који је на поменутој листи заузео шесту позицију.

Међутим, Марковић је прозро намеру Ђукановића да му припише потенцијални изборни фијаско ДПС и то искористи за дефинитивно разрачунавање са њим, а да затим уместо њега инаугурише Бошковића за новог “великог везира” у ДПС. Због тога се најпре жестоко посвађао са Бошковићем, да би потом о свему обавестио Ђукановића, који је, глумећи изненађење, све негирао.

Очигледно је да црногорском премијеру, упркос првом месту на страначкој листи, не цветају руже у ДПС, и да се налази на танком леду, који би у случају лошег изборног резултата могао да се претвори у праву провалију. Због тога остаје да се види који ће бити његов следећи маневар, и да ли ће успети да се одупре намери Ђукановића да га и дефинитивно скрајне и за његовог наследника промовише Бошковића.

Leave a Reply