Реис исламске заједнице Рифат Фејзић је својом изјавом за једну сарајевску телевизију јасно ставио до знања да се тзв. Законом о слободи вјероисповести исламска заједница у Црној Гори не сматра угроженом и да они сматрају да овај закон не представља атак на њихову имовину. То јасно указује да је у питању удружени злочиначки подухват режима и реиса Фејзића против православља у Црној Гори, саопштио је Никола Минић, представник Седам Брда.

”Реис Фејзић је практично копирао изјаву министра унутрашњих послова Мелвудина Нухоџића која је дата дан раније. Само што је додао како они доказе за своју имовину имају у овдашњим и турским архивима. Дакле држава Црна Гора по Фејзићу, признаје турске архиве а не признаје немањићке тапије и руске архиве у којима је веома прецизно забиљежено ко је и због чега финансирао и подизао православне храмове на простору данашње Црне Горе.

Никола Минић

Позивамо овим путем одређене политичаре муслимане, прије свих Џенана Kолића и Албина Ћемана, који су се рекламирали да ће бранити и православне светиње, да сада покажу како нису то радили само због политичких поена и да сада траже од свога реиса да осуди овај Закон и покушај отимања православних храмова и да га, уколико то не уради, прогласе за саучесника режима у овом злочину који спремају. Уколико то не ураде, сматраћемо да су њихове досадашње изјаве о овом срамном Закону биле зарад скупљања јефтиних политичких поена али, што је још горе, да су те изјаве даване у циљу обмањивања православног јавног мњења у Црној Гори како имамо масовну подршку муслимана у одбрани наших светиња.

Ово је вријеме у ком и садашњи нараштаји морају да покажу ко је вјера а ко невјера. Реис Фејзић је јасно стао на страну режима, сви присутни политички представници муслимана у Скупштини, још и прије њега, сада треба виђети да ли су и остали на њиховим позицијама отимања и рушења православних светиња и да ли су они који су нас до сада из популизма подржавали урадили то искрено.

Свима поручујемо да ћемо ми Брђани, као и увијек бити на бранику наших светиња и да ћемо и од савремених Турака бранити наше светиње и животе. Не дамо светиње ни Рифату, ни Мелвудину ни Милу!, стоји у саопштењу.

Оставите Коментар