Упркос томе што је црногорско Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) на седници одржаној 06. јула т.г. донело одлуку да ће сви који из Србије уђу у Црну Гору морати да буду смештени у карантин, а не као до тада у кућну изолацију, сазнања кругова блиских врху владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) указују да се црногорске власти припремају да ипак допусте уласке из Србије, пише Глас јавности.

Нажалост, овде се не ради о изненадном упливу здравог разума у руководеће инстанце црногорског режима, које у континуитету оптужују Србију за “извоз” коронавируса у Црну Гору, иако се испоставило да Црна Гора, као прва самопрокламована “corona free” дестинација у Европи, у овом контексту има много већих и ургентнијих проблема, нити о покушају да се на овај начин макар колико-толико опорави посрнули црногорски туризам, већ искључиво о припремама за парламентарне и локалне изборе, заказане за 30. август т.г. Наиме, планирано је да почев од идућег петка, 24. јула т.г, па све до избора, у организацији ДПС два пута недељно, уторком и петком, са београдског трга Славија буду реализовани аутобуски поласци за држављане Црне Горе који по различитим основама бораве у Србији.

У питању су сигурни гласачи ДПС, чију тријажу ће, у складу са постојећом базом сигурних гласова, вршити Амбасада Црне Горе у Београду. Притом, за наведену категорију лица по уласку у Црну Гору неће важити прописане мере, попут поменутог обавезног карантина, нити показивања негативних тестова на присуство коронавируса.

Као што се може видети, црногорски режим предвођен ДПС је у циљу опстанка на власти спреман да прибегне свим могућим методама, па чак и кршењу прописа које је сам донео и одобравању уласка из Србије, коју и поред тога и даље безочно оптужује за поновно разбуктавање епидемије у Црној Гори. Ипак, судећи према бројним проблемима са којима се суочава, а који се само нагомилавају, као и према све већем незадовољству грађана Црне Горе, уопште није извесно да ће у томе и успети.

Оставите Коментар